Këshilla nga dietëlogia Anila Kalleshi se Çfarë të hani kur bën ftohtë 

0
96
Muajt e ftohte janë periudha e vitit ku jeni te ekspozuar ndaj shqetësimeve te ndryshme duke filluar nga irritimi i lëkurës, ftohja apo edhe shqetësime te tjera te cilat mund te komprometojnë shëndetin tuaj.
Kur temperaturat ulen enët e gjakut ngushtohen dhe bëjnë qe te vij me pak oksigjen ne inde duke e bere kështu lëkurën me pak elastike. Por një ndikim te madh mbi shëndetin është edhe mbi ngrohja e ambienteve te mbyllura. Gjate dimrit ajri shume i thate ne shtëpi apo ne pune tenton t’ju thaje ujin nga shtresat sipërfaqësore te epidermës, dehidraton lëkurën dhe i bën flokët te thate dhe pa jete.
Ushqyerja mund te jete një aleat i vlefshëm për t’u mbrojtur dhe për te përballuar sa me mire shqetësimet e vogla te lidhura me te ftohtin. Ja çfarë duhet te hani për te luftuar shqetësimet te lidhura me te ftohtin.
Çokollata fondente për te mbrojtur flokët
Supe me kungull për te mbrojtur lëkurën
Bajame për te mbrojtur flokët
Kivi për te reduktuar rrezikun nga gripi
Qiqra dhe bathe te tjera për tu mbrojtur nga temperaturat e ftohta

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here