Inspektohen bizneset në Ferizaj për mbishkrimet ‘Kosova dhe Metohia’

0
53

Drejtoria e Inspektoratit e Komunës së Ferizajt sot ka inspektuar qendrat tregtare rreth mbishkrimeve antikushtetuese “Kosova dhe Metohia” apo “Kosova UNMIK” në produktet serbe.

Sipas kësaj Drejtorie gjendja vlerësohet nën kontroll, por produktet e hyra pas datës 19 nëntor me këtë mbishkrim do të konfiskohen.

Zyrtarë të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë kanë cilësuar gjendjen të kënaqshme ndërkaq u kanë bërë më dije të gjithë tregtarëve se produktet e hyra në treg më këto mbishkrime pas datës 19 nëntor do të konfiskohen.

Bazuar në lëvizjet e fundit ekonomike dhe masat ndaj produkteve të Serbisë në qarqet e ndryshme janë paraqitur shqetësime se mund të ketë ngritje çmimesh.

Por, aktualisht në tregun e Ferizajt, thuhet se nuk është vërejtur ndonjë rritje e theksuar kurse pas një kohe pritet të ketë lëvizje për shkak të rritjes së masës doganore për produktet që hyjnë nga Serbia.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here