Me Qeverinë “Haradinaj”, 100 milionë më pak investime

0
131

Haraçi dhe ryshfeti godasin ekonominë.

Ekspertë të ekonomisë, deputetë të opozitës dhe përfaqësues të shoqatave të bizneseve vendore, kanë alarmuar se edhe me Qeverinë “Haradinaj”, Kosova po dështon edhe në sektorin ekonomik. Sivjet ka 100 milionë euro më pak investime të huaja direkte, ndërsa është për keqardhje se Qeveria as që po e përmend këtë fakt alarmant për ekonominë e brishtë vendore. Analistët e shtrojnë pyetjen se përse po bien në mënyre drastike investimet e huaja direkte në vend. Veç saj, specialistët e kësaj fushe pyesin se deri kur Kosova do të mbetet një terren i pasigurt për investitorët seriozë, të cilëve nga pushtetarët tanë po u kërkohet mitë dhe paraprakisht edhe po u vendoset haraç. Eksperti Lulzim Beqiri, për gazetën ” Kosova Sot”, thotë se ekonomia e Kosovës u karakterizua me disa zhvillime pozitive, por më shumë pati zhvillime negative, të cilat ndikojnë në mirëqenien e qytetarëve. “Investimet e huaja vazhduan të kenë rënie. Për këtë njëri nga fajtorët është kriza politike që e shoqëroi Kosovën gjatë gjithë vitit. Por, duhet cekur se trendi i rënies së investimeve të huaja ka qenë edhe në vitet e fundit dhe fajtor kryesor i kësaj situate është korrupsioni dhe sistemi i pareformuar gjyqësor. Dështimi i privatizimi të ‘Brezovicës’ ishte lajm i keq për ekonominë e Kosovës”, theksoi ai.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here