Miratohet projektligji për mbrojtjen e vlerave të UÇK-së

0
58

Komisioni parlamentar për Arsim sot ka shqyrtuar në parim Projektligjin nr.06/L-093 për mbrojtjen e vlerave të luftës së UÇK-së.

Deputetët duke vlerësuar lart dhe mjaft të domosdoshëm projektligjin në fjalë kanë thënë se kategoria e luftëtarëve të UÇK-së  është pothuajse e shenjtë dhe duhet bërë një ligj adekuat për ta.

Driton Çaushi tha se rasti i listave të veteranëve shpërfaq më së miri gjendjen  ose kategorinë e ushtarëve të UÇK-së.

Deputeti Shemsi Syla, ka thënë se këtij projektligji i mungon shumëçka, sepse ligji nuk parasheh sanksione.

Ndërsa Valentina Bunjaku Rexhepi, deputete e LDK-së është interesuar të dijë nëse në ligj është i përfshirë edhe FARK-u.

Iniciues i këtij projektligji Fadil Beka ka thënë se me anë të këtij projektligji nuk mbrohen individët por UÇK-ja dhe tha se modeli i ligjit është kroat.

Komisioni unanimisht ka proceduar projektligjin për leximin e parë në Kuvend.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here