Organizata zvicerane AQH ndihmon shëndetësinë në Vushtrri

0
43

Organizata zvicerane AQH ndihmon shëndetësinë në VushtrriOrganizata zvicerane që merret me sektorin e shëndetësisë AQH, ka dhuruar një donacion në mjete pune për shëndetësinë në Komunën e vushtrris, pako në mjete për dhjetë Qendra të Mjekësisë Familjare  ( nga një set për QMF 1, QMF 2, QMF 3, QMF Lumadh, QMF Novolan, QMF Druar, QMF Maxhunaj, QMF Pantinë, QMF Smrekonicë, AMF Dumnicë dhe dy sete për QKMF Vushtrri).Secili set përmban këto pajisje mjekësore:
-Tensimetër me zhivë
-Tensimetër me manzheta me 5 madhësi ( infant, adult, adult large, maximal)
-Stetoskop
-Otoskop
-Oftalmoskop me mbushës elektrik
-Termometër për vesh-infrared
-Termometër digjital
-Pulsoksimetër
-Llampa e dritës
-Optotip
-Inhalator
-Peshore me gjatësi

Me këto donacione ne po sigurojmë cilësi dhe barazi në shërbimet shëndetësore, të ofruara nga QMF-të e qytetit dhe QMF-të e fshatrave, duke bërë hapa konkret drejtë realizimit të plotë të Dr. Sylejman Meholli

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here