Petrit Halilaj – djaloshi refugjat i luftës që arriti kulmin e artit botëror

0
177

Artisti kosovar Petrit Halilaj është radhitur në mesin e artistëve më me ndikim në botën e artit për këtë vit.

Halilaj është në listën e “My Art Guides” bashkë me emra të tillë si Banksy – artistin anglez të famshëm, ndonëse misterioz.

Në një fotografi të fotografit të njohur Andrew Testa, i cili për New York Times kishte punuar disa vite në Kosovë, shfaqet një rrëfim i shkurtër i Halilajt, për jetën e tij si refugjat i luftës në Kosovë.

“Është viti 1999. Djaloshi me xhaketë të gjelbërt është Petrit Halilaj. Ai po largohet nga fshati i tij pas brutalitetit të ushtarëve serbë, të cilët kanë shkatërruar shtëpinë e familjarëve të tij. Tash, në vitin 2018, djaloshi ynë është rritur dhe bashkë me artistët e njohur si David Hockney dhe Bansky, është përfshirë në mesin e 45 artistëve më me ndikim në botë që kanë lënë gjurmë këtë vit”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here