Rriten eksportet e Shqipërisë me Kosovën

0
53

Eksportet e Shqipërisë drejt Kosovës kanë shënuar një rritje progresive, bën të ditur ATSH.

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave, bën të ditur se gjatë muajit nëntor 2018, volumi i mallrave “Made in Albania” drejt Kosovës është rritur me 33 mijë tonë, ndërsa në vlerë monetare janë 7 milionë dollarë më shumë eksporte, krahasuar me të njëjtin periudhë të një viti më parë.

Në këto eksporte kryesojnë produktet miell dhe materialeve të ndërtimit.

Ndërsa biznesi shprehet optimist për zgjerimin e eksporteve mes dy vendeve, pas marrëveshjeve që kanë nënshkruar të dy qeveritë për të hequr barrierat tregtare.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here