Vuçiq thotë se KFOR-i duhet ta shpërbëjë Ushtrinë e Kosovës

0
30

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç tha sot në Trstenik se qëllimi i Prishtinës për të formuar një ushtri nuk është në pajtueshmëri me ligjin, ose me Rezolutën 1244.

Sipas tij,  detyra e KFOR-it është të shpërbëjë këtë ushtri.

“Kosova është një problem shumë i madh për ne, veçanërisht për shkak të lëvizjes së Prishtinës dhe shpalljes së formimit të një ushtrie, e cila nuk është e bazuar as në ligj as në Rezolutën 1244. Obligimi i KFOR-it është të shpërndajë ushtrinë, por ata nuk do ta bëjnë këtë gjë, deklaroi kreu i shtetit serb.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here