Implantet mjekësore po dëmtojnë pacientët anembanë botës

0
71

Hetimi i dosjeve të implanteve zbulon dëmet e shkaktuara nga rregullimet e dobëta dhe rregullat e testimit të dobët të këtyre të fundit në pacientë.

Pacientët në mbarë botën vuajnë nga dhimbja dhe shumë prej tyre kanë vdekur si pasojë e pajisjeve të gabuara mjekësore që janë lejuar në treg. Këto pajisje vijnë nga një sistem që është i rregulluar dobët për testimin dhe mungesën e transparencës.

Implantet në përgjithësi, e kryesisht ato të gjirit, janë ndër pajisjet që kanë shkaktuar lëndime dhe kanë rezultuar në pacientët që duhet t’iu nënshtrohen operacioneve shtesë ose në disa raste humbjen e jetës.

Në disa raste, implantet nuk ishin testuar tek pacientët para se të lejoheshin në treg.

Në ShBA, Administrata e Ushqimit dhe Medikamenteve (FDA) ka mbledhur 5.4 milionë raporte “negative” gjatë dekadës së fundit, disa nga prodhuesit që raportojnë probleme në pjesë të tjera të botës.

Këto përfshinin 1.7 milion raporte të lëndimeve dhe gati 83.000 vdekje. Gati 500,000 përmendën një operacion eksplanti – heqja e pajisjes implantive.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here