Shega mund të ndihmojë në luftën kundër kancerit të prostatës

0
202

Kanceri i prostatës është një lloj i zakonshëm i kancerit te meshkujt.

Studimet laboratorike sugjerojnë se ekstrakti që gjendet në shegë mund të ngadalësojë riprodhimin e qelizave kancerogjene dhe madje të shkaktojë apoptozë ose vdekje të këtyre qelizave

Antigjeni specifik i prostatës (PSA) është një shenjë gjaku për kancerin e prostatës.

Meshkujt tek të cilët dyfishohet niveli i PSA në një periudhë të shkurtër kohore janë në një rrezik në rritje të vdekjes nga kanceri i prostatës.

Interesante, një studim zbuloi se pirja e lëngut të shegës në ditë për 8 gramë (237 ml) rriti kohën që do të mund të dyfishohej PSA nga 15 muaj në 54 muaj – një rritje shumë e madhe.

Një studim tjetër gjeti përmirësime të ngjashme duke përdorur një lloj ekstrakti të shegës të quajtur POMx.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here