Shenjat që tregojnë se keni nevojë për kalcium

0
38

Kalciumi është vitaminë mjaft e rëndësishme për trupin e njeriut, për eshtra të fortë si dhe për një lëkurë të shëndetshme.

Gjithashtu me anë të kësaj vitamine bëhet stabilizimi i presionit të gjakut, rregullojnë sekretimin e hormoneve dhe sjellin sinjale nervore siç duhet.

Kur ju nuk merrni mjaftueshëm nga ky vitaminë, ju mund të vuani nga mungesa e kalciumit që mund të identifikohet me simptoma të caktuara.

Disa nga këto simptoma janë si lëkura e thatë, lodhja, depresioni, pagjumësia, ftohje të shpeshta, dhimbje të dhëmbit etj.

Për të evituar këtë duhet që së paku një person të konsumojë 1000mg kalcium në ditë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here