Shkencëtarët krijojnë leukoplast elektrik, shëron plagët më shpejt

0
125

Shkencëtarët kanë krijuar një leukoplast i cili gjeneron rryma elektrike të lehta.

Sipas studimit të realizuar së fundmi ky lloj i leukoplastit ndihmon që plagët të shërohen për katër herë më shpejtë.

Pajisja elektronike, e cila nuk është emëruar ende, u testuar në shpinë të minjve që ishte e lënduar nga prerjet.

Çdo herë kur kafshët merrnin frymë gjenerohej një puls elektrik i cili kishte përshpejtuar procesin e shërimit.

Kjo ka nxitur qelizat që shërojnë lëkurën, të njohura si fibroblasts, të tubohen në zonën e lënduar gjë që ka rritur prodhimin e kolagjenit dhe qelizave të reja të lëkurës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here