Spinaqi është i shkëlqyeshëm, por nëse e bëni këtë gjë, ai mund t’jua shkaktojë KANCERIN

0
130

spinaqi

Spinaqi është i shkëlqyeshëm, por nëse e bëni këtë gjë, ai mund t’jua shkaktojë KANCERIN

Spinaqi është ushqimi i preferuar i Popajit, pasi që e bën të fortë dhe të pamposhtur, por në jetën reale, pavarësisht se është i shëndetshëm dhe ka vlera ushqyese, duhet të keni kujdes me të

Spinaqi është i pasur me një numër të madh të vitaminave dhe mineraleve si acidi folik, vitaminat A, B, C, E, hekur, magnez, kalium etj

Është ushqim i shkëlqyeshëm kur është fjala për ruajtjen nga sëmundje të ndryshme, falë niveleve të larta të luteinës dhe zeaxanthinës

Sidoqoftë, spinaqi asnjëherë nuk duhet të ri-nxehet, pasi që përmban nitrate të cilat nën efektin e nxehtësisë së lartë shndërrohen në nitrosamina, e të cilat janë të rrezikshme dhe kancerogjene për organizmin e njeriut

Nëse nuk e keni ditur këtë, mbani mend që asnjëherë të mos e ri-nxehni spinaqin. Pra, gjithmonë hajeni të freskët

Spinaqi, siç është e shkruar edhe më lart, është i shkëlqyeshëm dhe mund të konsumohet çdo ditë, por duhet të keni kujdes të mos e ri-nxehni.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here